Direktlänk till inlägg 5 februari 2009

Nej, det händer altså INTE bara grannen...

Av Karina - 5 februari 2009 21:05

Grannarna på både sidor av mamma och pappa har haft cancer och båda har dött. Sen siste dog nu i jul. Jag var inne hos honom flera ggr under min julvistelse i Danmark för att se till honom, (han låg hemma, ensam som han alltid varit) ge honom vatten, banan och hålla honom i handen.

Känns som sjukdomen kommit väldigt nära på d sista.


Men idag fällde den mig.

Mamma ringde och berättade att den senaste tidens trötthet, muskelverk och dåligt inmunförsvar visar sig vara... cancer.


 






















´







Mamma m Zion (knappt1 år) och Hwila (drygt 2 år)


Myelomatose heter varianten.

Myelom (kallas även myelomatos eller multipelt myelom) är den latinska beteckningen för en tumörsjukdom som uppstår i benmärgen. En slags vita blodkroppar i benmärgen, som kallas plasmaceller omvandlas till tumörceller. Myelomcellerna ökar framför allt inom benmärgen, men ibland bildas även små tumörer utanför benmärgen. 


Dom säger sig ha goda erfenheter med att bromsa just den varianten av cancer... men för 17.

Mamma är ju ALDRIG sjuk! Hon är 68 år och har INGE åldersproblem what so ever. Hon motionerar LÄNGE varje dag, äter bra och försöker hålla vikten på en acceptabel nivå.

Hon KAN inte bli sjuk! Det är helt helt fel. Det passar lixom inte in i bilden!


Hon säger: Läs nu inte för mycket på nätet om sjukdomen utan lita bara på att Gud har kontroll.

Men jag läser... jag läser och läser... och ser att folk dör ... och dör.


På en gång finns hon inte längre. Hon är redan borta... det är så jag lever just i detta nu.

Gråter över förlusten som inte kommit än. Är arg och skäller på Gud. Vi skulle ju ha tid för oss själv UTAN pappa. Pappa som är psyksjuk och alltid har varit en stor kloss runt foten när man varit hemma på besök. Han har alltid varit sjuk på ett eller annat sätt. Opad hjärtat x antal ggr och fixat dittan å dattan.

Man väntar sig att det är HAN som skall bli sjuk och dö.

-Så vi äntligen kan ha lite tid med mamma utan honom att bli lessen över hela tiden för att han bara förstör.

Men nej... nu är det MAMMA som blir allvarligt sjuk.


Jag mener... vad är jag UTAN henne? Det är henne jag ringer nästan varje dag. Henne jag frågar om råd och åsikter. Jag MÅSTE veta va hon tycker.


Nej det är inte såhär d ska va... det kan inte stämma. Måste ha sett fel på benmärgsproverna dom tog här om dan.


Vill inte... orkar verkligen inte.

HA! JAg orkar inte?? Låter som det är JAG som måste utstå veckolånga behandlingar med sprutar och skit. Inte JAG som måste se allas lessna ansikten. Inte JAG som KANSKE måste lämna allt bakom mig.

Vadå inte orkar?

Detta är ju löjligt...






























Mamma & hennes älskade syster


/tant tom

 
 
MissC

MissC

5 februari 2009 23:55

Usch å fy å NEJ!!!!
Hoppas det går å bromsa den då!! Att de kan tygla den.
Känner med er! Och klart du får säga att du inte orkar å allt det där.. Klart det drabbar din mamma värst men alla nära runt om blir ju också drabbade på sitt sätt..!

Hälsa så gott till din mamma!
Och sörj henne inte i förväg!!
Ge henne allt de positiva du bara kan.
BAMSE KRAM

http://missc.bloggagratis.se

 
Ingen bild

orcid

6 februari 2009 10:59

åh så ledsen jag blir....har inga ord..blir så väldigt ledsen...skickar all kraft och tröstkramar jag kan frmabringa...men jag ahr igna vettiga ord...både N och jag vet hur det är..eller så gott som....jag hoppas medicinerna funkar...jag ske be för henne, tänk positivt vännen...jag vet att det är svårt.... kram

 
johanna

johanna

6 februari 2009 13:45

Neej,.... usch va ledsen jag blir, jag förstår att de är fullkomligt kaos hos dig vännen... Men tillåt dig vara arg,ledsen och förtvivlad! Prata med henne, hon finns ju i allra högsta grad och ta inte ut det värsta i förskott. En dag i taget!

stor kram

http://jofimiel.blogspot.com

 
Hello

Hello

8 februari 2009 19:36

Käraste! Vilka tråkiga nyheter! Hoppas din mammas sort är en sån som går bra att få stopp på!

Kram!

http://www.hellosblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Malin i Närke

8 februari 2009 22:42

Jag tänker på dig och din familj ofta. Jag ska be för din mamma och din pappa. Som de andra skriver "Ta en dag i taget" och ta inte ut sorgen i förskott.

Kram på dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karina - 19 mars 2009 08:58

           

Av Karina - 19 mars 2009 08:39

Känner att jag har lite svårt att slå mig till ro i bloggvärlden! Är inte riktigt nöjd var jag går fram. Blogg.se hade ingen besöksstatestik och bloggagratis.se har FÖR mycket begränsningar i layouten.   Nu har jag börjat röra mig mot blogspot.com Ge...

Av Karina - 18 mars 2009 12:38

Idag gick jag till en fantastisk affär här i närheten som heter Alibabas Livs. Dom har tyvärr ingen hemsa men jag länkade till en sajt som bedömmer affärn och här är en till Reco.se Här säljer dom iaf en masse sånna spänande saker som ingen vet va m...

Av Karina - 18 mars 2009 08:10

Ja god morron på er.Sitter här i skolan med mina två knäckamackor och SNART har jag även en stor kopp kaffe i näven... om inte mjölken är slut förståss.   Vet inte rikgit vad dagen idag kommer bjuda på. Inget är inplanerad, men så är det väl för dom ...

Av Karina - 17 mars 2009 11:35

Men jisses... asså hur trött kan man känna sig utan att smälla av? Jag är sådär trött att jag skulle kunne gråta nästan. Hela kroppen verkar av att behöva sitta upprätt och vara aktiv. Känns fullkomligt fel att vara vaken. Det är ju knappt lönt att f...

Ovido - Quiz & Flashcards